Shilajit-Fenyőtoboz Paszta

6990 Ft

Shilajit-Fenyőtoboz Paszta – 240 gr

Összetevők: egyszerű szirup, melasz, méz, fenyőtoboz kivonat, shilajit kivonat, fahéj kivonat, szegfűszeg kivonat, gyömbér kivonat, Polyszorbát 80, citromsav.

Aktív összetevők (10 ml-ben):

 • fenyőtoboz kivonat 150 mg
 • silajit kivonat 150 mg
 • fahéj kivonat 150mg
 • gyömbér kivonat 150 mg
 • szegfűszeg kivonat 150mg

Adagolás: Napi 1 mokkáskanál (10 ml) önmagában bevéve, reggel étkezések után.
Tárolás: Szobahőmérsékleten, száraz, hűvös helyen.

Kategória:

Leírás

Shilajit kivonat: A shilajit egy természetes anyag, amelyet a Himalája és más hegyvidéki régiókban található kőzetekből nyernek. A hagyományos ayurvedikus orvoslásban évszázadok óta használják, mint adaptogén és táplálékkiegészítő. A shilajit gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, huminsavakban és fulvosavakban.

A shilajit számos potenciális egészségügyi előnnyel rendelkezik, amelyeket a következőképpen írhatunk le:

 1. Energiaszint növelése: A shilajit segíthet növelni az energiaszintet és csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget.
 2. Immunrendszer erősítése: A shilajit támogathatja az immunrendszer működését, így segíthet a fertőzések elleni védekezésben.
 3. Antioxidáns hatás: Az anyagban található antioxidánsok segíthetnek a sejtek károsodásának megelőzésében, és támogathatják az egészséges öregedést.
 4. Gyulladáscsökkentő hatás: A shilajitban található anyagok gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, így segíthetnek a gyulladások csökkentésében.
 5. Mentális éberség és memória támogatása: Néhány kutatás azt sugallja, hogy a shilajit támogathatja a mentális éberséget és a memóriát.

Fenyőtoboz kivonat: A fenyőtoboz kivonatnak lehetnek pozitív hatásai a szervezetre, különösen a légzőszervek területén.

Légúti fertőzések elleni védelem: A fenyőtoboz kivonatban megtalálható fitoncid vegyületeknek antibakteriális és antivirális hatásai lehetnek. Ezek segíthetnek a légúti fertőzések, például megfázás vagy influenza megelőzésében.

Gyulladáscsökkentő hatás: A fenyőtoboz kivonat gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezhet. Ezáltal segíthet enyhíteni a légúti gyulladások, például köhögés és torokfájás tüneteit.

Immunrendszer támogatása: A fenyőtoboz kivonatban található antioxidánsok és bioaktív vegyületek erősítik az immunrendszert, segítve a szervezetet az immunműködés fenntartásában.

Nyákoldó hatás: A fenyőtoboz kivonat segíthet a váladék felhígításában és a légutak tisztításában, ezáltal könnyebbé téve a légzést.

Allergiák enyhítése: A fenyőtoboz kivonatnak lehetnek antiallergén hatásai, amelyek segíthetnek az allergiás reakciók enyhítésében.

Melasz: Melasz egy olyan természetes édesítőszer, amelyet a cukornádból nyernek ki. Összetétele miatt tartalmazhat kis mennyiségű vitaminokat és ásványi anyagokat, mint például a vasat, a káliumot és a kalciumot. A melasz fogyasztásának hatása a szervezetre általában a cukorhoz hasonló. Azonban fontos megjegyezni, hogy a melasz glikémiás indexe magasabb, tehát gyorsabban emeli a vércukorszintet. Emellett az antioxidánsoknak köszönhetően potenciálisan hozzájárulhat a szervezet egészségének megőrzéséhez. Egyébként a melasz sokan egészségesebb alternatívának tartják a fehér cukorhoz képest, mivel tartalmaz néhány ásványi anyagot és antioxidánst.

Fahéj kivonat: Fahéj rendkívül népszerű fűszer, amelynek számos pozitív hatása lehet a szervezetre.
Az egyik legfontosabb előnye, hogy segíthet stabilizálni a vércukorszintet. A fahéjban található komponensek segíthetnek az inzulin érzékenység javításában, így hozzájárulhatnak a cukorbetegség kezeléséhez.Ezenkívül a fahéjban található antioxidánsok védelmet nyújthatnak a sejtek károsodása ellen, és gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek. Részt vehetnek az immunrendszer erősítésében és a szervezet általános egészségének támogatásában.

Gyömbér kivonat: A gyömbér egy gyökér, amelynek számos pozitív hatása lehet a szervezetre.
Elsősorban gyulladáscsökkentő hatása miatt kedvelt. A gyömbérben található gyulladáscsökkentő vegyületek segíthetnek enyhíteni az ízületi fájdalmakat és gyulladásos állapotokat.Ezenkívül a gyömbér segíthet enyhíteni a gyomorproblémákat és a hányingert. Jótékony hatása lehet az emésztésre, és segíthet megelőzni a gyomorégést.A gyömbérnek szintén pozitív hatása lehet az immunrendszerre, mivel antimikrobiális és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Szegfűszeg kivonat: Szegfűszeg (Syzygium aromaticum) kivonatnak számos pozitív hatása lehet a szervezetre.

 1. Gyulladáscsökkentő hatás: A szegfűszegben található eugenol nevű vegyület gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezáltal enyhítheti az ízületi fájdalmakat és más gyulladásos állapotokat.
 2. Fájdalomcsillapító hatás: Az eugenolnak köszönhetően a szegfűszeg hagyományosan használatos fogfájás esetén is. A fájdalomcsillapító hatása miatt gyakran megtalálható fogkrémekben és fájdalomcsillapító szerekben.
 3. Emésztési problémák enyhítése: A szegfűszeg segíthet enyhíteni a puffadást, a gyomorégést és a hányingert. Emellett serkentheti az emésztést.
 4. Antibakteriális és antioxidáns hatás: A szegfűszegben található vegyületeknek (például eugenol és acetil-eugenol) köszönhetően antibiotikus hatása lehet, ami segíthet a baktériumok elleni küzdelemben. Ezenkívül antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a sejtek védelmében.

Vegyes virágméz: A vegyes virágméz az különböző növények virágainak nektárjából gyűjtött és a méhek által átalakított méz keveréke. Ezáltal változatos ízű és illatú, valamint változatos tápanyagösszetételű lehet. A vegyes virágméz fogyasztásának számos pozitív hatása lehet a szervezetre.A virágméz tápanyagdús összetevői közé tartoznak a természetes cukrok (fruktóz, glükóz), vitaminok (például B-vitaminok), ásványi anyagok (például kalcium, magnézium, vas), aminosavak és antioxidánsok. Ezek az összetevők hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez, a sejtek védelméhez és a szervezet általános egészségi állapotának javításához.A vegyes virágméznek gyulladáscsökkentő, antibakteriális és antioxidáns hatásai is lehetnek. Ezen kívül, a helyi pollenek jelenléte a mézben, amelyek a virágporból származnak, elősegíthetik az allergia tüneteinek enyhítését vagy azok elkerülését, mivel a szervezet fokozatosan hozzászokik a helyi allergénekhez.

Forrás:

Carrasco-Gallardo, C., Guzmán, L., & Maccioni, R. B. (2012). Shilajit: A natural phytocomplex with potential procognitive activity. International Journal of Alzheimer’s Disease, 2012, 674142. https://doi.org/10.1155/2012/674142

Nutritional Composition of Blackstrap Molasses and Its Utilization in Ruminant Diets.” Journal of Animal Science and Biotechnology, 2017.
Honey: its medicinal property and antibacterial activity.” Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 2011.
Vitamin C and Immune Function.” Nutrients, 2017.
Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant.” Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2015.
Ginger and Its Constituents: Role in Prevention and Treatment of Gastrointestinal Cancer.” Gastroenterology Research and Practice, 2015.
Pharmacological activities of eugenol.” Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2017.
Peppermint Oil: Clinical Uses in the Treatment of Gastrointestinal Diseases.” Journal of the Canadian Association of Gastroenterology, 1997.
Beta-glucans in the treatment of diabetes and associated cardiovascular risks.” Vascular Health and Risk Management, 2008.
„Zinc in Human Health: Effect of Zinc on Immune Cells.” Molecular Medicine, 2008.
Guar gum: A miracle therapy for hypercholesterolemia, hyperglycemia and obesity.” Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2013.
Vitamin D and the Immune System.” Journal of Investigative Medicine, 2011.
Pine Cone Extracts: Potential Antimicrobial and Antioxidant Agents for Food Packaging Applications.” Food and Bioprocess Technology, 2014.