Liposzómás Almapektin

12990 Ft

Liposzómás almapektin – 300 ml

Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!

Kiszerelés: 300 ml

Adagolás: Napi 5 ml, vízben üdítőben, vagy teában elkeverve.

Kategória:

Leírás

A liposzómás technológia egy olyan eljárás, amely liposzómák létrehozására és alkalmazására szolgál. A liposzómák lipid burkolatú mikroszkopikus vezikulák, amelyek segítségével hatóanyagokat lehet hatékonyabban szállítani és célba juttatni a szervezetben.

A liposzómák egy kétrétegű lipid membránnal rendelkeznek, amelyen keresztül hidrofób és hidrofil molekulák egyaránt eloszlanak. Ez a szerkezet lehetővé teszi a liposzómákban tartalmazott hatóanyagok becsomagolását és védelmét, valamint a célzott felszabadításukat a szervezetben.

A liposzómák előnyei közé tartozik a hatóanyagok jobb felszívódása és biohasznosulása, valamint a mellékhatások és az anyagveszteség csökkentése. Emellett lehetőséget nyújtanak a hatóanyagok célzottabb terápiás alkalmazására is.

  1. Almapektin: Az almapektin az alma héjában található oldható rost, amely számos előnyös hatással lehet a szervezetre. A következőkben bemutatok néhány általános hatást:
  2. Emésztés támogatása: Az almapektin oldható rostokat tartalmaz, amelyek segíthetnek az emésztésben. A rostok segíthetnek a székrekedés megelőzésében és enyhítésében, valamint a bélmozgások rendszerességének fenntartásában.
  3. Teltségérzet elősegítése: Az almapektin fogyasztása hozzájárulhat a teltségérzet kialakulásához. A rostok lassítják az étel emésztését és felszívódását, ezáltal hosszabb ideig érezhetjük magunkat jóllakottnak, ami segíthet az étvágy és az étkezési mennyiség ellenőrzésében.

Koleszterinszint csökkentése: Néhány tanulmány azt sugallja, hogy az almapektin fogyasztása segíthet csökkenteni a koleszterinszintet. Az oldható rostok csökkenthetik a koleszterin felszívódását és elősegíthetik annak kiürülését a szervezetből.

Forrás:

  • Eliaz, I., & Weil, E. (2008). The role of pectin in human health. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 7(3), 364-369. doi: 10.1111/j.1541-4337.2008.00049.x
  • Torchilin, V. P. (2005). Recent advances with liposomes as pharmaceutical carriers. Nature Reviews Drug Discovery, 4(2), 145-160. doi: 10.1038/nrd1632