Indiai Tömjén Liquid

6990 Ft

Egészségkirály – Indiai Tömjén 300 ml

Kiszerelés: 300 ml

Adagolás: Szájon át, napi 15 ml

Összetevők: Tisztított víz, Boswelia kivonat, szelén, L aszkorbinsav, Aloe Vera kivonat, Ízesítő anyag: Erdei gyümölcs

Kategória:

Leírás

Cégünk 100%-ban Magyar tulajdonú cég! A termék megvásárlásával, Magyar munkahelyeket támogat!

Indiai tömjén (Boswellia serrata):
Élettani hatások: A Boswellia serrata gyantája, vagyis a tömjén, olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő hatással bírnak. A boswellinsavak nevű vegyületek képesek gátolni az enzimeket, amelyek a gyulladásos folyamatokban részt vesznek. Ezen kívül a tömjént hagyományosan alkalmazzák az ízületi gyulladások, például rheumatoid arthritis kezelésére.
Forrás: Sengupta, K., Kolla, J. N., Krishnaraju, A. V., Yalamanchili, N., Rao, C. V., Golakoti, T., … & Agarwal, A. (2008). Cellular and molecular mechanisms of anti-inflammatory effect of Aflapin: a novel Boswellia serrata extract. Molecular and Cellular Biochemistry, 303(1-2), 1-7.

Szelén:
Élettani hatások: A szelén antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében. Ezen kívül részt vesz a pajzsmirigy hormonok szintézisében és szabályozásában. A szelénhiány súlyos következményekkel járhat, beleértve az immunrendszer gyengülését és a pajzsmirigy működési zavarait.
Forrás: Rayman, M. P. (2012). Selenium and human health. The Lancet, 379(9822), 1256-1268.

C-vitamin:
Élettani hatások: A C-vitamin erős antioxidáns, amely védelmet nyújt a sejtek számára a szabadgyökök károsító hatásai ellen. Emellett részt vesz a kollagén szintézisében, ami az ín, a bőr és egyéb szövetek egészségéhez elengedhetetlen. A C-vitamin továbbá támogatja az immunrendszer működését.
Forrás: Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and immune function. Nutrients, 9(11), 1211.

Aloe vera:
Élettani hatások: Az aloe vera gélje hidratáló és nyugtató hatású, és gyakran alkalmazzák a bőr gyógyulásának támogatására, beleértve napégéseket és kisebb bőrirritációkat. A gélben található bioaktív anyagok, például poliszacharidok, enzimek és vitaminok, hozzájárulnak a bőr egészségéhez és sebgyógyulásához.
Forrás: Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 5(1), 21-26.