Homoktövis Liquid

12990 Ft

Homoktövis Liquid – 500 ml

Fedezd fel a Homoktövis Liquid-500 ml étrend-kiegészítőt, amely gazdag homoktövis kivonatban, galagonya virágzó ágvégben, szelénben, magnéziumban, D3-vitaminban és szelénben. Ez az erőteljes kombináció támogatja az egészségedet és jól-létedet.

Aktív összetevők: Galagonya virágzó ágvég, homoktövis kivonat, cink-szulfát, magnézium citrát, D-vitamin, Nátrium-szelenit.

Kiszerelés: 500 ml

Napi ajánlott mennyiség: 5 ml, vízben, üdítőben, teában elkeverve.

Kategória:

Leírás

Galagonya: Galagonya (Crataegus) egy növény, amelyet hagyományosan a szív- és érrendszeri problémák kezelésére használnak. A növény levelét, virágát és termését is gyógyászati célokra felhasználják. Galagonya pozitív hatással lehet a szervezetre az alábbi módon:

 • Szív- és érrendszeri egészség támogatása: A galagonya képes javítani a szív- és érrendszer működését. Egyes kutatások szerint segíthet csökkenteni a magas vérnyomást és a szívritmuszavarokat. Emellett elősegítheti a vérkeringést és erősítheti a szívizomzatot.
 • Antioxidáns hatás: A galagonya magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, amely segít csökkenteni a szervezetben lévő szabadgyökök káros hatásait. Ez hozzájárulhat az egészséges sejtek védelméhez és a szervezet általános egészségének javításához.
 • Nyugtató hatás: A galagonya szintén nyugtató hatással rendelkezik, ami segíthet csökkenteni a szorongást és a stresszt. Ez a hatás részben a növényben található flavonoidoknak köszönhető.

Homoktövis kivonat: Homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy növény, amelyet hagyományosan a gyógyászatban és a táplálkozásban használnak. A homoktövis bogyóit és olaját egyaránt felhasználják a gyógyászati és táplálkozási célokra. A homoktövis pozitív hatással lehet a szervezetre az alábbi módon:

 • Magas tápanyagtartalom: A homoktövis bogyói gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Tartalmaznak C-vitamint, E-vitamint, béta-karotint, omega-3 zsírsavakat és más biológiailag aktív anyagokat. Ezek a tápanyagok hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez, a bőr egészségének javításához és a sejtek védelméhez.
 • Gyulladáscsökkentő hatás: A homoktövisben található antioxidánsok és fitokemikáliák gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezáltal segíthetnek csökkenteni az oxidatív stresszt és a gyulladást a szervezetben.
 • Bőr- és nyálkahártya egészség: A homoktövis olaját hagyományosan használják a bőr és a nyálkahártyák egészségének támogatására. A benne lévő tápanyagok és zsírsavak hidratálják a bőrt, segíthetnek a sebgyógyulásban, és védelmet nyújthatnak a környezeti károsodásokkal szemben.

Cink: A cink-szulfát egy olyan ásványi anyag, amely cinket és ként tartalmaz. A cink-szulfátot különféle egészségügyi problémák kezelésére és a cinkhiány pótlására használják. A cink-szulfát pozitív hatással lehet a szervezetre az alábbi módon:

 • Cinkpótlás és immunrendszer támogatása: A cink létfontosságú ásványi anyag, amely számos fontos szerepet játszik a szervezetben. Segít fenntartani az immunrendszer megfelelő működését és részt vesz a sejtosztódásban, sebgyógyulásban és fehérje szintézisben. A cink-szulfát kiegészítés cinkhiány esetén segíthet normalizálni a cink szintjét a szervezetben és támogathatja az immunrendszert.
 • Bőrgyógyászati alkalmazások: A cink-szulfátot bőrgyógyászati problémák kezelésére is használják. A kutatások azt mutatják, hogy a cink-szulfát krém vagy kenőcs formájában hatékony lehet a kisebb égési sérülések, fekélyek, ekcéma és más bőrproblémák kezelésében.

Magnézium: A magnézium egy fontos ásványi anyag, amely részt vesz számos létfontosságú folyamatban a szervezetben. A megfelelő magnéziumszint fenntartása számos egészségügyi előnyt nyújthat. A magnézium pozitív hatásai a szervezetre röviden:

 • Izom- és idegrendszer támogatása: A magnézium fontos szerepet játszik az izmok működésében és az idegrendszer megfelelő működésében. Segít az izomösszehúzódásokban, az idegi impulzusok átvitelében és az izom-ideg koordinációban.
 • Csont- és fogápolás: A magnézium együttműködik a kalciummal és a D-vitaminnal a csontok és fogak egészséges fejlődésében és fenntartásában. Hozzájárul a csontok erősségéhez és a fogak védelméhez.
 • Energiaellátás és anyagcsere: A magnézium részt vesz az energiatermelés folyamatában a sejtekben. Fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) termelésében, amely az energiamolekula a szervezetben. Emellett hozzájárul az anyagcsere folyamatokhoz és az enzimek működéséhez.

D-vitamin: A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely számos létfontosságú szerepet játszik a szervezetben. A D-vitamin fő forrása a napfény, de kisebb mennyiségben megtalálható bizonyos élelmiszerekben is. A D-vitamin pozitív hatásai a szervezetre röviden:

 • Csont- és fogegészség: A D-vitamin elengedhetetlen a kalcium és a foszfor felszívódásához és hasznosulásához, amelyek fontos építőkövei a csontoknak és fogaknak. Hiányában a kalcium és foszfor elégtelenül épül be a csontokba, ami csontritkuláshoz, fogszuvasodáshoz és gyengébb csontsűrűséghez vezethet.
 • Immunrendszer támogatása: A D-vitamin fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében. Segít a gyulladásos folyamatok szabályozásában és erősíti a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel és betegségekkel szemben.
 • Az idegrendszer támogatása: A D-vitamin szerepet játszik az idegrendszer megfelelő működésében. Hiánya kapcsolatba hozható a hangulatzavarokkal, depresszióval és kognitív problémákkal.

Szelén: A szelén egy ásványi nyomelem, amely különösen fontos szerepet játszik az emberi szervezetben. A megfelelő szelénellátás számos egészségügyi előnyt nyújthat. A szelén hatásai a szervezetre röviden:

 • Antioxidáns védelem: A szelén részt vesz a glutation-peroxidáz enzim működésében, amely antioxidáns hatást fejt ki a szervezetben. Az antioxidánsok segítenek csökkenteni a szabadgyökök által okozott károsodást a sejtekben, és védelmet nyújtanak az oxidatív stressz ellen.
 • Immunrendszer támogatása: A szelén fontos szerepet játszik az immunrendszer normális működésében. Segít az immunsejtek megfelelő működésében és a fertőzésekkel szembeni védekezésben. A szelénhiány hozzájárulhat az immunrendszer gyengüléséhez és a fertőzésekkel szembeni hajlam növekedéséhez.
 • Pajzsmirigy egészség: A szelén fontos a pajzsmirigy normális működéséhez. Segíti a pajzsmirigy hormonok szintézisét és azok megfelelő anyagcserében betöltött szerepét.

Forrás:

 • Pittler MH, Schmidt K, Ernst E. Hawthorn extract for treating chronic heart failure. Cochrane Database Syst Rev. 2008 Jan 23;(1):CD005312. doi: 10.1002/14651858.CD005312.pub2. PMID: 18254070.
 • ang B, Kallio H. Fatty acid composition of lipids in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries of different origins. J Agric Food Chem. 2002 Mar 27;50(7):1712-7. doi: 10.1021/jf011161a. PMID: 11902930.
 • Jaffer H, Adil M, Iffat H. Topical zinc sulphate solution for treatment of viral warts. J Ayub Med Coll Abbottabad. 2011 Jul-Sep;23(3):64-6. PMID: 23030379.
 • de Baaij JH, Hoenderop JG, Bindels RJ. Magnesium in man: implications for health and disease. Physiol Rev. 2015 Jan;95(1):1-46. doi: 10.1152/physrev.00012.2014. PMID: 25540137.
 • Holick MF. Vitamin D deficiency. N Engl J Med. 2007 Jul 19;357(3):266-81. doi: 10.1056/NEJMra070553. PMID: 17634462.
 • Rayman, M.P. The importance of selenium to human health. The Lancet, Volume 356, Issue 9225, 233-241 (2000). https://doi.org/10.1016/S0140-6736(00)02490-9