Hidrogén+Q10 tabletta

6790 Ft

Kiszerelés: 90 db
Adagolás: napi 1-2 db étkezések közben

Kategória:

Leírás

Az emberi testben a hidrogén a legkisebb molekuláris méretű antioxidáns, amely képes áthatolni a sejtekbe és a sejtmagba is. Az elmúlt években a hidrogént kutatták az antioxidáns hatása miatt, és számos előnyt mutattak ki a testre gyakorolt hatásaival kapcsolatban.

A Q10 koenzim egy olyan antioxidáns, amely a testben természetesen előforduló vegyület. Szerepet játszik az energiatermelésben és az idegrendszer megfelelő működésében. A Q10 fokozza a hidrogén antioxidáns hatását, és a két vegyület kombinációja hatékonyabb lehet az oxidatív stressz elleni védekezésben, mint az egyik vegyület használata önmagában.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a hidrogén és Q10 kombinációja hatékonyabb lehet a sportolóknál fellépő izomfájdalmak és a fizikai fáradtság enyhítésére, mint az egyik vegyület használata önmagában. További kutatások szükségesek azonban annak megerősítéséhez, hogy a hidrogén és Q10 kombinációja minden esetben hatékonyabb-e az egyik vegyület használata önmagában.

Összességében a hidrogén és Q10 kombinációja ígéretes lehet az oxidatív stressz és a sportolóknál fellépő izomfájdalmak enyhítésében. Azonban további kutatásokra van szükség annak bizonyításához, hogy minden esetben hatékonyabbak-e az egyik vegyület használata önmagában.

Ásványi anyagok és koenzim Q10 egyedi kombinációja. Antioxidáns hatású készítmény, mely az ásványi anyagok hatására képződő molekuláris hidrogénnek (H2) és a koenzim Q10 szinergikus hatásának köszönhető. A molekuláris hidrogén az egyetlen szelektív antioxidáns, kizárólag az ártalmas szabadgyököket semlegesíti, támogatja a szervezet saját antioxidáns védelmi rendszer működését.

A koenzim Q10 egy vitaminszerű anyag, mely a sejtek energiatermelésében alapvető szerepet játszik. Hozzájárul a szív, máj és vese egészségesműködésének fenntartásában a fizikai terhelhetőségnöveléséhez. Antioxidáns hatása és az erek falának működésére gyakorolt jótékony hatása régóta ismert. Szervezetünk 20 éves kortól kezdve egyre kevesebbet tud belőle előállítani. Egyes gyógyszerek pedig, mint koleszterincsökkentő szerek (sztatinok), szívre, vérnyomásra ható szerek közül a béta receptorgátlók koenzim Q10 hiányhoz vezetnek, ezért szükséges pótlásáról gondoskodni.

A Kálcium részt vesz a normál véralvadási folyamatban és a normál energiatermelő folyamatokban, szükséges a normál fogazat és csontozat fenntartásához.

A Magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, részt vesz a normál energiatermelő folyamatokban, hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, részt vesz a normál csontozat fenntartásában.

A Cink hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív károsodással szembeni védekezéséhez. Támogatja a normál látást és az egészséges, hámszövet, bőr, köröm, haj fenntartásához.

  • „Hydrogen gas relieves acute mountain sickness in individuals with metabolic syndrome.” BMC Res Notes, vol. 11, no. 1, 2018, doi: 10.1186/s13104-018-3686-3.
  • „Effect of coenzyme Q10 supplementation on heart failure: A meta-analysis.” Am J Clin Nutr, vol. 97, no. 2, 2013, pp. 268-275, doi: 10.3945/ajcn.112.040741.