Fájdalomlovag Spray

11990 Ft

Fájdalomlovag Spray – 100 ml

Fedezze fel a Fájdalomlovag Sprayt, a fájdalom enyhítésének új generációját! Ez a 100 ml-es spray egyedülálló kombinációban tartalmaz glükozamint, mentolt és kámfort, hogy gyorsan és hatékonyan enyhítse az ízületi és izomfájdalmakat. Felejtse el a kellemetlen kényelmetlenségeket és élvezze a hűsítő hatást, amely azonnali megkönnyebbülést nyújt. Tegye félre a fájdalmat, és tegye meg az első lépést a mozgékonyság és a kényelem felé. Próbálja ki ma a Fájdalomlovag Sprayt, és tegye felül a fájdalmat!

Kiszerelés: 100 ml

Alkalmazás: Kizárólag külsőleg, 1-2x fújás a problémás területre, majd óvatosan bemasszírozva.

Kategória:

Leírás

Összetevők: Tisztított víz, kozmetikai alkohol, metil-szalicilát, nátrium-lauril szulfát, menthol, kámfor, glükozamin szulfát, szalicilsav.

Metil-Szalicilát: Metil-szalicilát (MSZ) egy gyakran használt fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő szer, amelyet a fájdalom enyhítésére és a reumás panaszok kezelésére alkalmaznak. A hatóanyag egy szerves vegyület, amelyet a szalicilát csoportba sorolnak.
Az MSZ hatása részben hasonlít az acetilszalicilsav (aszpirin) hatására. Amikor az MSZ-t alkalmazzák, a bőrön vagy más testfelületeken át felszívódik, majd a szervezetben metabolizálódik szalicilsavvá. A szalicilsav gyulladásgátló és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik.
Az MSZ fájdalomcsillapító hatása több módon érvényesülhet. Először is, gátolja a prosztaglandinok termelődését, amelyek olyan anyagok, amelyek az ízületekben és más szövetekben gyulladást és fájdalmat okozhatnak. Másodszor, az MSZ helyi érzéstelenítő hatással is rendelkezik, amely segít enyhíteni a fájdalmat az alkalmazás helyén.
Az MSZ használatakor azonban figyelembe kell venni a lehetséges mellékhatásokat és ellenjavallatokat. Az MSZ allergiás reakciókat, bőrirritációt vagy égési sérüléseket okozhat, ezért fontos, hogy előzetesen végezzen bőrpróbát, és kövesse az alkalmazási utasításokat. Ezenkívül az MSZ-t nem szabad nyitott sebre vagy sérült bőrfelületre alkalmazni.

Menthol: A menthol egy természetes vegyület, amelyet gyakran külsőleg alkalmaznak különböző készítményekben, például kenőcsökben, balzsamokban és krémekben. Az alkalmazás helyén hűsítő és érzéstelenítő hatást fejt ki. A menthol hatása a következőképpen írható le:

 • Hűsítő hatás: A menthol hűtő hatással rendelkezik. Amikor a bőrre vagy más testfelületekre kerül, aktiválja az ún. hidegreceptorokat, amelyek a hideg érzetet közvetítik az idegrendszeren keresztül. Ez a hűsítő hatás kellemes érzést okozhat, és segíthet enyhíteni a viszketést vagy az égő érzést.
 • Érzéstelenítő hatás: A menthol kis mértékben helyi érzéstelenítő hatással is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy enyhítheti a fájdalmat vagy a kellemetlen érzeteket az alkalmazás helyén. Ezért a mentholt tartalmazó készítményeket gyakran alkalmazzák izomfájdalmak, fejfájás vagy zúzódások kezelésére.
 • Gyulladáscsökkentő hatás: Bár a menthol nem közvetlenül csökkenti a gyulladást, hűsítő hatása révén segíthet enyhíteni a gyulladással járó kellemetlenségeket, például az ízületi vagy izomgyulladást.

Kámfor: A kámfor egy természetes eredetű vegyület, amelyet gyakran külsőleges készítményekben, például kenőcsökben, balzsamokban és gél formájában használnak. A kámfor hűsítő, érzéstelenítő és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Az alkalmazás helyén számos hatást fejthet ki:

 • Hűsítő hatás: A kámfor hűsítő hatással bír, amikor a bőrre vagy más testfelületekre kerül. Ez a hűsítő érzés kellemes frissítést nyújthat, és segíthet enyhíteni a viszketést, az égő érzést és a túlmelegedés okozta kellemetlenségeket.
 • Érzéstelenítő hatás: A kámfor enyhe érzéstelenítő hatással rendelkezik, és ezáltal segíthet enyhíteni a fájdalmat vagy a kellemetlen érzeteket az alkalmazás helyén. Ezért a kámfort tartalmazó készítményeket gyakran alkalmazzák izomfájdalmak, zúzódások, ízületi gyulladás vagy reumatikus panaszok esetén.
 • Gyulladáscsökkentő hatás: A kámfor gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és segíthet enyhíteni az ízületi gyulladást, az izomgyulladást és más gyulladásos állapotokat.
 • Légzőszervi támogatás: Inhalációs formában a kámfor segíthet megkönnyebbülni a légutakat és enyhítheti a légzőszervi problémákat, például az orrdugulást vagy a torokirritációt.

Glükozamin:
Glükozamin egy természetes vegyület, amelyet széles körben használnak étrend-kiegészítőkben és külsőleges készítményekben. Külsőleges alkalmazás esetén a glükozamin fő hatásai a következők lehetnek:

 • Bőr hidratálása: A glükozamin hidratáló hatással rendelkezik, segíthet megőrizni a bőr hidratáltságát és csökkentheti a szárazságot. Ezáltal hozzájárulhat a bőr egészségének fenntartásához és a hidratált, puha bőr megjelenéséhez.
 • Bőr regenerációja: A glükozamin elősegítheti a bőr regenerálódását és sebgyógyulását. A kutatások szerint a glükozamin hozzájárulhat a kollagén és az extracelluláris mátrix termeléséhez, amelyek fontosak a bőr egészségének fenntartásában és a sejtek regenerálódásában.
 • Gyulladáscsökkentő hatás: A glükozamin gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és képes csökkenteni az ízületek és a szövetek gyulladását. Külsőleges alkalmazása esetén a glükozamin segíthet enyhíteni az ízületi fájdalmat, a duzzanatot és a gyulladást.

Forrás:

 • Kim, K. Y., Lee, S. G., Cho, H. J., Kim, T. H., Lee, S. M., & Lee, J. G. (2013). Methyl salicylate suppresses RANKL-induced osteoclastogenesis via regulating ERK, NF-κB, and calcium pathways. Journal of cellular biochemistry, 114(4), 920-931.
 • Drugs.com. (n.d.). Methyl salicylate topical. Retrieved from https://www.drugs.com/mtm/methyl-salicylate-topical.html
 • Mayo Clinic. (n.d.). Menthol (Topical Route). Retrieved from
 • Healthline. (2021). Camphor. Retrieved from https://www.healthline.com/nutrition/camphor
 • Skov, L., & Skov, T. (2000). Glucosamine sulfate as a topical skin agent: an in vitro permeation study. European Journal of Pharmaceutical Sciences, 9(3), 235-241.