Tiszta himalájai Shilajit

9990 Ft

Tiszta himalájai Shilajit 15g

Shilajit egy ősi indiai gyógynövény-kiegészítő, amelyet hagyományosan az Ayurveda gyógyászatban használnak. Általában a Himalája hegyeiben található és a hegyek repedéseiben képződik. Sokan hiszik, hogy a shilajit számos egészségügyi előnnyel jár, és számos kutatás is alátámasztja ezeket az állításokat.

Kategória:

Leírás

A shilajit fogyasztásának lehetséges hatásai közé tartozhatnak:

  1. Energiaszint növelése: Néhány tanulmány szerint a shilajit képes lehet növelni az energiaszintet és csökkenteni a fáradtságot. Ennek oka a shilajitban található ásványi anyagokban és más biológiailag aktív anyagokban rejlik.
  2. Immunrendszer támogatása: A shilajitban található ásványi anyagok és antioxidánsok segíthetnek erősíteni az immunrendszert és védelmet nyújthatnak a betegségekkel szemben.
  3. Gyulladáscsökkentő hatások: Néhány kutatás azt sugallja, hogy a shilajit gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezhet, ami segíthet a gyulladásos betegségek, például az arthritis kezelésében.
  4. Teljesítménynövelés: Néhány sportoló és edző is használja a shilajitot, mivel úgy vélik, hogy növelheti a fizikai teljesítményt és az állóképességet.
  5. Antioxidáns hatások: A shilajitban található antioxidánsok segíthetnek a sejtek károsodásának megelőzésében és a szabadgyökök elleni védelemben.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár számos ígéretes eredmény van a shilajit egészségügyi előnyeit illetően, további kutatásokra van szükség annak teljes körű hatásainak és biztonságosságának megerősítéséhez.

Forrás: Singh, Sudhir & Khatoon, Sarwat & Singh, Rajendra & Kumari, Ruchika & Javed, Shabana & Ahmad, Sohail & Javed, Saleem & Ahmad, Akhtar. (2016). Shilajit: A panacea for high-altitude problems. International Journal of Ayurveda Research. 1. 10.4103/0974-7788.176233.