Tiszta Himalájai Shilajit Gyanta

12990 Ft

Pasztamánia – Tiszta Himalájai Shilajit Gyanta – 50 g

Kiszerelés: 50 g
Állag: Gyanta

A shilajit, a Himalaja titkos gyógyítója, a Himalája magashegyi területein található növényi anyagok lebomlásából, a sziklák között képződik, mely elképesztő erőket birtokol magában. Több mint 6000 különböző ősi növény, maradványából származik. Számos ásványi anyag, nyomelem, aminosav és antioxidáns otthona. Elképesztő energiákat ébreszt fel a szervezetben. Tanulmányok is alátámasztják, hogy segíti az energiatermelésben szerepet játszó sejtek működését. Ezáltal csökkentve a fáradságot és növelve az energiát.
Krónikus fáradtság ellen hatásos (a HPA-tengelyre gyakorolt kiegyensúlyozó hatás révén).

Kategória:

Leírás

A Shilajit hatása a szervezetre. 

 • Méregteleníti az egész testet, így akár egy méregtelenítő kúra részese is lehet. 
 • Javítja az emésztést és a tápanyagok felszívódását. 
 • Növeli a nemi vágyat, termékenységfokozó, valamint nagyon jó hatással van a férfi és női hormonrendszerre. Így babatervezés előtt, nagy segítség lehet. 
 • Javítja a memóriát, serkenti az oxigén ellátást az agyban, növeli a koncentrációt és fokozza a mentális funkciókat. Így akár vizsga időszakban nagy segítség lehet. 
 • Csökkenti a szervezet gyulladásos reakcióit. Ezáltal túlterhelt vagy gyulladt izületeknél, kíváló természetes megoldást nyújthat. 
 • Öregedésgátló hatású.
 • Segít a testnek legyőzni a stresszt és a szorongást, biztosítva az érzelmi stabilitást. Ezáltal nehezebb életszakaszban, mindenképpen nagyszerű választás a HerbaDoctor shilajit-ja. 
 • Növeli az energiaszintet, csökkenti a fáradtságot és elősegíti a regenerációt. Krónikus fáradság esetén a legjobb természetes megoldást jelenti. 

A Shilajit férfiaknak és nőknek. 

Férfiaknak, Sok férfi, aki természetes módon kívánja fokozni vagy fenntartani energiaszintjét és libidóját, gyakran választja ezt a fantasztikus növényi gyantát. Termékenységfokozó! A spermium számát jelentősen növeli, valamint azok mozgékonyságát is.

Nőknek, A női szervezetben segíthet támogatni a petefészkek megfelelő működését, ezáltal hozzájárulva a rendszeres és egészséges menstruációhoz. Valamint fájdalmas menstruáció esetén is hatásos lehet. 

A természet által előállított egyik legteljesebb, természetes étrend-kiegészítő.

 • Fokozza a Q10-koenzim hatását, hasznosulását és felszívódását.
 •  Javítja a sejtek energiatermelő egységeinek (mitokondriumok) működését.
 •  Fokozza a fizikai erőt, teljesítményt.
 •  Képes csökkenteni a szervezet gyulladásszintjét mutató CRP értékét.
 •  Segíti a tápanyagok felszívódását és a méregtelenítést is, elsősorban a nehézfémek kivezetését.

  Milyen problémák esetén lehet hatásos a Herbadoctor Shilajit+ Süngomba? 

 • Energia és Vitalitás növelés: A Shilajit híres energizáló hatásáról, amely segít növelni az energiaszintet és csökkenti a fáradtságot, így segítve az embereket a mindennapi kihívások leküzdésében és a teljesítményük javításában.
   • Stressz és Szorongás Csökkentés: A Shilajit képes segíteni a stressz és a szorongás kezelésében, elősegítve az érzelmi stabilitást és a belső harmóniát.
   • Immunrendszer Erősítése: Rendszeres fogyasztása erősítheti az immunrendszert, segítve a szervezetet a kórokozók elleni küzdelemben és az egészséges állapot fenntartásában.
   • Gyulladásos Reakciók Csökkentése: Gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén segít csökkenteni a szervezetben lévő gyulladásokat, ami hozzájárul az egészséges állapot fenntartásához és a betegségek kockázatának csökkentéséhez.
   • Emésztés és Anyagcsere Javítása.: A Shilajit elősegítheti az emésztést és a tápanyagok hatékonyabb felszívódását, ami hozzájárulhat az egészséges anyagcsere és az   emésztőrendszer működésének javításához.
  • Általános Egészségmegőrzés és Vitalitás. A Shilajit rendszeres fogyasztása általános egészségmegőrzéshez és vitalitáshoz is hozzájárulhat, segítve az embereket abban, hogy teljes mértékben kiélvezzék az életüket.

Miért egyedi a HerbaDoctor Shilajit+Süngomba gyanta?
 A shilajitban lévő garantált tiszta vegyületek! Mellyek segítenek megkötni a szervezetbe kerülő méreganyagok nagy részét.  A HerbaDoctor shilajit 100%-os himalájai Shilajitot tartalmaz, mely a legértékesebb ezen típusú alapanyagok között. (Hiszen más helykről is lehet shilajit gyantát begyűjteni, de kutatások is alátámasztják, hogy a kegtöbb hatóanyagot tartalmazó shilajit a himalájai shilajit.) Több, mint 6000 különböző ősi növény jótékony hatásait élvezheti egyetlen készítményben. 100%-os tiszta finomított shilajitot tartalmaz, hozzáadott adalékanyagot vagy töltőanyagot nem tartalmaz. Kíváló és tiszta minőségét garantáljuk. 

Gyengült szervezetre?

A shilajit nagyon hasznos lehet a legyengült szervezet felerősítésére, hiszen hatalmas erőket ébreszt fel a szervezetben. Természetes módon gazdag ásványi anyagokban, például vasban, magnéziumban, és más fontos nyomelemekben, amelyek fontosak az egészséges testműködéshez és az energia szint fenntartásához. Ezek az ásványi anyagok segíthetnek pótolni az esetleges hiányokat, amelyek a gyengeség és fáradtság hátterében állhatnak.

Kutatások megállapították, hogy a shilajit segíthet növelni a sejtek energiatermelését, például azáltal, hogy növeli a mitokondriumok aktivitását. Ezáltal növelheti az energiaszintet és segíthet legyőzni a gyengeséget és kimerültséget.


A Shilajitról

Megállapították, hogy egy nagyon bonyolult keverékből áll, amely organikus huminsavakból, növényi és mikrobiális metabolitokból áll. A Shilajit egy sárgásbarnától fekete-barnaig terjedő biomassza, a himalája sziklái közül kiszivárogó gyanta, különösen az indiai szubkontinens Himalája és Hindukush hegyeiről. A Shilajitot évezredek óta használják különböző országokban hagyományos orvoslás rendszereiben. Sok gyógyító tulajdonságot tulajdonítottak neki, amelyek közül néhányat a modern tudományos értékelés megerősített.

Az étrend-kiegészítőkben leggyakrabban Shilajit vagy Mumio néven fordul elő. A Shilajit egy jellegzetes sötét színű, sűrű, gyantás állagú anyag, amely a hegyvidéki területeken, mint Ázsia, Kaukázus vagy Dél-Amerika, köves lefolyások formájában található. „Isten csodálatos ajándékának” is nevezik, az Ajurvédában és más hagyományos gyógymódokban használják. Panaceaként, hosszú életelixírként és az életenergiát és a pszichofizikai ellenállóképességet támogató anyagként (adaptogén) tartják számon.

A Shilajit rendkívül gazdag és változatos összetevőkben.

Mind organikus, mind ásványi anyagokban, amelyek együttesen kedvező, hatást fejthetnek ki.

 • Vas
 • Mangán
 • Kálcium
 • Magnézium
 • Kálium
 • Kálcium
 • Szelén
 • Huminsav
 • Fulvosav

A Shilajitot 3000 éve ismerik és alkalmazzák a hagyományos gyógyászatban.

Milyen shilajitot válasszunk?
Amikor Shilajitot tartalmazó étrend-kiegészítőt választunk, figyeljünk az annak minőségére – a Pasztamánia Shilajit készítménye garantált a legjobb minőség. Azonban bizonytalan forrásból származó termékek gyakran kevesebb összetevőt tartalmaznak, mint amennyit deklarálnak, vagy nem tisztított (nem feldolgozott) Shilajitot tartalmaznak, amely potenciálisan toxikus nehézfémeket vagy mikotoxinokat tartalmazhat.

Hogyan keletkezik a shilajit?
A Shilajit egy sűrű, gyantás állagú és sötét színű ásványi-organikus anyag, amely a hegyvidéki területeken található – a Himalájában (India, Nepál, Tibet), az Altáj-hegységben (Oroszország) és a Pamír-hegységben (Tádzsikisztán, Afganisztán), a Kaukázusban és Dél-Amerika Andokban.

Hosszú ideig nem tudták megmagyarázni, hogyan keletkezik a Shilajit. Jelenleg megállapítás, hogy ez az évszázados organikus anyagok – ősi növényi maradványok felhalmozódásának eredménye, amelyek a mikroorganizmusok hatására fokozatosan lebomlanak.

A hegyvidéki környezetben (3000 – 5000 m tengerszint feletti magasságban) a Shilajit egy réteget képez a sziklákon vagy a sziklarészekben, de az erős napsugárzás hatására folyékonyvá válik és lefolyik az alacsonyabban fekvő hegyekbe. Ebből a jelenségből erednek a Shilajit köznyelvi nevei, mint kaotui (a hegyek vére), baragshun (sziklalé), saladzhit (hegyi méz), hegyi balzsam, amelyeket a helyi hegyvidéki lakosság adott neki.

Shilajit, vagy talán Mumio?
A Shilajit az ajurvédában, azaz az Indiából származó gyógyászati rendszerben nagyra értékelt gyógymód. A neve a szanszkritból (az indiai irodalmi nyelvből, amelyet az ókortól a kora újkorig használtak) származik, ami szabad fordításban azt jelenti: „a hegyek ura, a gyengeség pusztítója”.

Mumio (vagy mumijo) a Shilajit másik neve, amelyet az Altáj-hegység régiójában élő emberek használnak (Oroszország, Mongólia, Kazahsztán).

Előzetes kutatások szerint az antarktiszi mumijo neuroprotektív (idegsejtekre védő) tulajdonságokkal rendelkezhet. A Shilajit gazdag összetevők kombinációját tartalmazza, mind organikus (60-80%), mind ásványi (20-40%) anyagokból. Az előbbiek között a fulvosavak, huminok, humussavak, gyanta, albuminok, aminosavak, triterpének, szterolok, fenolos vegyületek, aromás karbonsavak és vitaminok találhatók.

Ezen kívül a Shilajit több mint 80 különböző elemet tartalmaz, például káliumot, kalciumot, magnéziumot, rezet, cinket, mangánt, krómot, magnéziumot és vasat.

Melyik a legértékesebb shilajit?
A különböző magashegyi régiókból származó Shilajit-minták hasonló fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, de az aktív összetevők tartalma különböző. Néhány elemzés szerint például az orosz mumijohoz képest a himalájai Shilajit több fulvosavat és vasat tartalmaz, ami fekete vagy barna-fekete színét adja. Emiatt lehetségesek különbségek a terápiás hatásukbanAz ajurvédában az álláspont az, hogy a himalájai Shilajit a legértékesebb ezen típusú alapanyagok között.

A Shilajitben található vegyületek legnagyobb csoportja a fulvosavak, és ezek tartalmát használják fel az ebből az alapanyagból készült kivonatok szabványosítására. Úgy gondolják, hogy a fulvosavak, a humussavak és a dibenzo-alfa-pironok a Shilajit fő aktív összetevői, és ezek felelnek meg az egészségügyi előnyökért.

A shilajit hagyományos alkalmazásai közé tartozik:
A csonttörések, ízületi gyulladások, izmok és inak feszülése, csontritkulás, nehezen gyógyuló sebek, bőrbetegségek (ekcéma), pikkelysömör, impotencia, libidó csökkenés, női problémák, vérszegénység, gyomorfekély, cukorbetegség, migrén, szédülés és idegrendszeri problémák (idegzsábák, gyökergyulladás, arcideg bénulás), légzőrendszeri (krónikus bronchitisz, tüdőgyulladás, asztma), kardiovaszkuláris és húgyúti problémák kezelése. A shilajit szedése ajánlott az életerő növelése, a fizikai állóképesség javítása, a stressztűrés növelése és az szorongás enyhítése érdekében is.
A shilajitot erősítő kúrákban, lábadozás idején és súlyos gyengeség esetén.